A 100 Tagú Cigányzenekar 2018-ban ünnepelte 33. születésnapját. A klasszikus szimfonikus zenekarként működő, a világon teljesen egyedülálló zenei formáció immár több, mint ezer koncertet adott a világ számos pontján, de folyamatosan jelen van a hazai zenei életben is.

Hagyományápoló művészeti tevékenységének értéke felbecsülhetetlen. A zenekar a klasszikus komolyzenei művek mellett tradicionális magyar cigánymuzsikát, nótát és népdalt játszik. A hagyományos hangzásvilág ápolása és megőrzése mellett, megtaláljuk a modern világ zenei útkeresését, mint az egyik legkézenfekvőbb kommunikációs eszközt. A különleges és egyedi hangszerelésben megszólaltatott repertoárjával utánozhatatlan a magyar és a nemzetközi zenei világban is. A zenekar a Magyar Örökség Díjat 2000-ben nyerte el, ugyanebben az évben bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe is. A társulat fennállása óta 27 CD, 5 DVD lemezt jelentetett meg, ebből 5 platina, 9 aranylemez lett. A 100 Tagú 2014. március 18-tól jogosult a Hungarikum kitüntető cím használatára. Ez a minősítés, olyan megkülönböztetésre, kiemelésre méltó értéket jelöl, amely a magyarság csúcsteljesítménye. Az este mindenki számára felejthetetlen és egyedi élményt ígér.
A 100 Tagú Cigányzenekar Nyugat-Dunántúli Tavaszköszöntő Nagykoncertje 2019. március 30-án (szombat) 19.00 órától a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban lesz látható.
Jegyvásárlás: Zalai Hírlap ügyfélszolgálati irodájában, Kvártélyház Dísz téri Jegypénztárában és online: www.zalajegy.hu, www.jegymester.hu, www.jegy.hu 
Jegyárak: 6500/6900/7500Ft