35 évvel ezelőtt április 1-én délután 17 órakor megszólaltak a fanfárok és zsúfolásig megteltek a lelátók az új Zalaegerszegi Városi Sportcsarnokban.

 

       Az akkori szemétdombon 1977 januárjában kezdődött építkezési munkálatokat, amelyeket 3 év és 2 hónap alatt fejezték be a kivitelezést végző vállalatok. A beruházás 114 millió Ft-ba került, amellyel megvalósult egy 25,76-szor 51,24 m nagyságú küzdőtér, 1760 ülőhely, 600-1000 közötti állóhely és 8 az akkori igényeket teljesen kielégítő öltöző.

A nyitó ünnepségen a Himnusz elhangzása után Pierre de Coubertin Óda a sporthoz című művét adta elő Molnár Árpád, a Reflex színpad tagja. Az előadás végeztével Kustos Lajos, Zalaegerszeg akkori tanácselnöke köszöntötte a 13 tagból álló elnökséget, valamint Ujvári Sándort, Zala megye tanácselnökét és Buda István államtitkár urat, az OTSH elnökét, aki beszédében hangsúlyozta: ,,Mindig öröm hallani, olvasni arról, hogy szerte az országban új létesítményeket avatnak, adnak át rendeltetésének az egyének és a társadalom javára. Fokozottan felemelő érzés ez azok számára, akik közvetlenül veszik hasznát az átadásra váró létesítménynek.”

 

 

 

Ezúton szeretnénk megköszönni a Zalai Hírlap hozzájárulását, hogy a híranyagot rendelkezésünkre bocsátotta.